torsdag 21 april 2016

Lydnadsträning 20 April

Det som vi ju just nu fokuserar mest på i träningen är:
  • Gruppmoment
  • Hantering av vittringspinne
  • Fjärr
  • Position i fria följet
  • Hopp apport
Igår så fick vi till bra träning på på gruppmomenten tillsammans med Anna. Jag fokuserar på att ofta länka ihop sitt och ligg i träningen så att det inte ska skilja sej så mycket på tävling. Även fast vi inte kör så länge tänker jag att det är själv länkningen vi behöver träna mycket på.
Fjärren har ju varit våran akilleshäl men den börjar faktiskt tom att likna ett moment som vi kan nu. Det skiftet som vi absolut har svårast för är stå-sitt medans de andra börjar bli ganska så tjusiga. Att ha en hund som har väldigt mycket energin i kroppen att använda den energin på rätt sätt i fjärren har verkligen varit en utmaning, vi kommer säkert att få bakslag men just nu känns det som det börjar lossna.
Positionen i fria följet bättrar sej men halkar fortfarnade fram emellanåt, just nu har vi också en kampanj på att belöna upp sättandet i halterna då det är det första som blir lite sämre när vi inte riktigt är på topp.
Hopp-apport är något som detalj alltid funkar helt perfekt men som i kedja inte riktigt håller, så det är också kampanj på att få det att hålla i alla lägen.
Efter att det i några veckor har känns som om vi har stått lite still i träningen känns det verkligen som om det har släppt:)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar